Fettreduksjon

Fettreduksjon

Kryolipolyse – permanent fettreduksjon med smertefri fryseteknikk

Fettreduksjon
Kryolipolyse (Zeltiq) er en metode for effektiv fettreduksjon i problemområder som mage, bh-folder, såkalte “Love Handles” (flanker) og fett på overarmene “bingo vinger”. Teknikken fjerner ca 25-40% fett med kun en behandling. Oslo Hudlegesenter har den nyeste modellen som gjør det mulig fjerne dobbelthake med denne skånsomme teknikken.

Fettreduksjon – prinsipp
Teknologien bak kryolipolyse og zeltiq er ny og utnytter en svakhet i fettcellene som tåler kulde dårligere enn huden ellers. Når fettcellene utsettes for kulde lenge nok påføres de en frostskade som gjør at de dør og blir fjernet av immunforsvaret. Hud og fett sugesopp i behandlingshodet ved hjelp av vakuum, så kjøles området ned til 5 grader celsius i 45 minutter. Huden tåler godt denne nedkjølingen og tar ingen skade. Det er ikke nødvendig med bedøvelse.

Fettreduksjon – resultater
Studier på over 7000 personer viser en gjennomsnittlig fettreduksjon på 20-40 % av en behandling. Kryolipolyse påvirker fettnivå i blodet eller leveren. Det første tegn på at fettcellene er i ferd med å forsvinne ses etter 3 uker, og maksimal effekt ses etter
3-4 måneder.

Passer denne type fettreduksjon for meg?
Metoden passer for alle som ikke har kuldeallergi/intoleranse, og som kan si seg enig i følgende utsagn:

 • Min vekt er stabil, og jeg er ikke overvektig
 • Jeg har lokale fettansamlinger som ikke lar seg trene bort
 • Jeg vil oppnå et varig resultat
 • Jeg ønsker ikke kirurgisk behandling
 • Jeg ønsker å gå direkte tilbake på jobb eller trening etter behandling.

Rapporterte bivirkninger
Bivirkninger er sjeldne.

 • Ømhet på behandlingsstedet av 1-3 ukers varighet
 • Nummenhet i huden første uke etter behandling
 • Blåflekker i huden som forsvinner innen 4 uker

Fettfjerning – hvordan utføres behandlingen

 1. Vevet der de lokale fettansamlinger er lokalisert, f. eksempel på magen, suges inn i et kjølehåndstykke tilkoblet et vakuum.
 2. Vevet kjøles ned gradvis til temperaturer like over frysepunktet.
 3. Behandlingstiden er normalt en time per område.
 4. Vi kan behandle maksimalt 4 områder på samme dag.
 5. Tiden du ligger i maskinen kan brukes til nyttige eller avslappende aktiviteter som surfing på pad, pod eller phone. Lesing eller lytte til musikk er andre måter å fordrive tiden på.
 6. Under behandlingen vil du oppleve kulde, men ikke smerter på behandlingsstedet

Kryolipolyse – etter behandling
Du kan gå tilbake på jobb etter behandling med kryolipolyse og zeltiq Det behandlede område er noe ømt ved berøring første dagene etter behandling. Du kjenner ingen smerte, men vil oppleve ubehag ved direkte støt og slag mot huden. Dersom ditt yrke innebærer hardt fysisk arbeid anbefaler vi at du tar behandlingen på en fredag før
frihelg.

Varighet av resultat
Fettcellene som er fjernet forblir borte permanent.Forutsatt at du holder vekten stabil er resultatet varig.Om du øker i vekt fordi kaloriinntaket overstiger forbruket, vil de gjenværende fettceller lagre fett, og du kan få tilbake de sammeproblemområder som før behandling.