Fjerning av vorter

Fjerning av vorter

Hudlege tilbyr fjerning av vorter med kort ventetid. Vortbehandling gjøres på flere ulike måter. Mest brukt av hudleger er frysebehandling, canthacure og diverse oppløsninger. Ta kontakt for vurdering og vortebehandling. En regner med at så mange som 7-10% av befolkningen har vorter. Vorter i seg selv er ikke farlige, men kan gi smerter og være til sjenanse. Aktuell behandling for fjerning av vorter vurderes av hudlege:

  • Frysebehandling: Vi fjerner det øverste hudlaget over vorten. Deretter fryses vorten i en eller to seanser. Det danner seg en blemme i etterkant, og behandlingen må gjentas hver 2-4 uker inntil vorten er borte. Vi bruker flytende nitrogen, og de mest effektive fryseapparat.
  • Canthacure: Dette er et alternativ til frysebehandling. Etter nedskraping av vorten tar vi på et blemmemiddel. I løpet av et døgns tid danner det seg en blemme, og vortevev faller av. Behandlingen må gjentas med 2-4 ukers mellomrom inntil vorten er borte.

All behandling av vorte på klinikk bør kombineres med hjemmebehandling for fjerning av vorter. I visse tilfeller vurderer vi andre kremer slik som aldara krem.