Synlige blodkar

Synlige blodkar er en av de vanligste tilstanden vi behandler. Blodkar som kosmetisk problem kan ledsage tilstanden rosacea, med synlige blodkar i ansiktet.

Synlige blodkar

Synlige blodkar er en av de vanligste tilstanden vi behandler. Blodkar som kosmetisk problem kan ledsage tilstanden rosacea, med synlige blodkar i ansiktet. Mange er også plaget med synlige blodkar på nese, eller røde prikker i huden de ønsker fjernet. Etter en undersøkelse har vi mulighet å tilråde om aktuell behandling avhengig av årsak. Aktuelle behandlinger er:

 1. Fargelaserbehandling / karlaser (Vbeam)
 2. Sciton BBL laser
 3. Sciton Clearscan YAG laser
 4. Elektrokauter

Laser mot blodkar

 • Synlige blodkar i ansiktet og på kroppen
 • Rødhet i kinn
 • Couperose (Rosacea)
 • Røde opphøyde arr
 • Røde strekkmerker
 • Fødselsmerker (Hemangiomer, nevus flammus, portvinsflekk)
 • Røde prikker på huden (Cherry angiomer)
 • Stjernemerker (Spider naevi)
 • Rødhet og synlige blodkar på halsen (Poikiloderma)

Hva er en karlaser?
En karlaser sender ut et sterkt lys med høy energi inn i den øvre delen av huden. Energien blir tatt opp av de røde blodcellene. Det fører til varmeutvikling som fjerner overfladiske synlige blodårer. Karlaser utføres av lege og det er ikke behov for noen bedøvelse.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?
Antall behandlinger vil avhenge av hvor dypt forandringene sitter i huden. Vanlig rød hud kan bli godt avbleket etter 1-2 behandlinger. Rosacea krever som regel 2-4 behandlinger med karlaser. Fødselsmerker kan kreve flere. Vi anbefaler at man behandles med 6 ukers mellomrom av hudlege.

Er det noen bivirkninger av karlaser
Fargelaser behandling er svært trygt, og bivirkninger er sjeldne.  De fleste opplever ikke behandlingen som smertefull. Det er vanlig å oppleve kortvarig lett svie i huden etter behandlingen. Rødhet og hevelse er også vanlig i behandlingsområdet. Dette går over i løpet av få dager. Det er mulig å gå tilbake til jobb etter behandlingen. Man kan dekke over rødheten med sminke om ønskelig. For visse hudforandringer gir vi laserbehandling med høyere energi enn vanlig for å oppnå et best mulig resultat. Du vil bli informert om dette på forhånd, og man vil få et ”blåmerke” i huden som varer i 1-2 uker.

Referanser

 1. Smith JM, Bauland CG, Wijnberg DS et al. Pulsed dye laser treatment, a review of indications and outcome based on published trials. Br J Plast Surg. 2005 Oct;58(7):981-7.
 2. Laube S, Lanigan SW. Laser treatment of rosacea. J Cosmet Dermatol. 2002 Dec;1(4):188-95.