Sculptra

Sculptra® er en naturlig kollagenstimulator og kan best beskrives som en volumøker.

Sculptra

BEHANDLING AV

  • Innsunket og slapp hud i kinnene
  • Dype rynker og folder rundt nese og munn (nasolabiale folder)
  • Rynker og linjer ved munnen (marionette linjer)
  • Rynker og linjer på kinn og hake

Hva er Sculptra?
Sculptra® er en naturlig kollagenstimulator og kan best beskrives som en volumøker.  Det finnes i dag ingen produkter som stimulerer hudens egen kollagenproduksjon innenfra slik Sculptra® gjør. Sculptra distribueres av selskapet sanofi aventis lokalisert i oslo. Etter hvert som vi blir eldre mister huden sin naturlige elastisitet bl.a. som følge av nedsatt produksjon av bindevevet kollagen. Huden blir innsunken og slapp, og dype rynker utvikler seg.  Sculptra® bidrar til å bygge opp huden fra innsiden ved å stimulere kroppens egen produksjon av kollagen i dypere hudlag.

Hvordan virker Sculptra?
Sculptra® er laget av melkesyre som finnes naturlig i kroppen fra før. Når Sculptra® injisjeres i dypere hudlag bidrar melkesyrekrystallene til å reaktivere hudcellene slik at det dannes kollagen på nytt.  Hudens volum og elastisitet bygges opp igjen, og rynker glattes ut.  Sculptra® er helt naturlig og 100 % biologisk nedbrytbar.

Hvor raskt virker Sculptra?

Sculptra® virker gradvis for å gi et mest mulig naturlig utseende. De første synlige resultatene kommer etter ca 2 – 4 måneder. Normalt trenger man 2 – 3 behandlinger av lege / hudlege med minimum 6 ukers intervaller. Behandling med Sculptra vil alltid gi individuelle resultater.

Hvorfor velge Sculptra?
Det aktive virkestoffet i Sculptra® har vært benyttet i medisinsk sammenheng i mer enn 10 år, og produktet er velprøvd og godt dokumentert.  Over 150.000 pasienter har blitt behandlet, og ingen allergitesting er nødvendig før behandling.  I tillegg har Sculptra® en varighet på over tre år, signifikant lengre enn noen annen injeksjonsbehandling*. Scultra har vært kalt alternativt “flytende face lift”, og er en volumizer som gir noe av samme effektene som en face lift i rynkebehandling.

Gir Sculptra bivirkninger?
Siden Sculptra® kun utføres av spesialtrente leger vil eventuelle bivirkninger være få. Det vanligste er injeksjonsrelatert hevelse, rødhet og øm hud ved injeksjonsstedet.  Dette forsvinner etter få dager.  Mer sjeldent kan det oppstå kuler under huden i det behandlede området.  Dissse kulene er usynlige, men kan føles når du kjenner på huden.  Etter en Sculptra®-behandling er det viktig at man selv masserer det injisjerte området for å unngå kuler.

Er behandlingen smertefull?
Injisjering av Sculptra® gir kun lettere ubehag. Sculptra® sprøytes inn i huden av lege eller hudlege, men kun i små mengder og ved hjelp av en svært tynn nål. I tillegg kjøles huden ned med is før behandling. På den måten reduseres eventuelle smerter til et minimum.

Hvor lang tid tar hver enkelt behandling?
Hver behandling med Sculptra® varer generelt 20 til 30 minutter, men det avhenger av antall berørte områder og hvilken virkning du ønsker.

Mer om polylactic acid
Polylactic acid er et materiale som injiseres for å stimulere kroppens egen produksjon av kollagen. Virkestoffet fungerer spesielt bra i kinn og nedre del av ansiktet. Det finnes blant annet i Sculptra og New-Fill. I motsetning til hyaluronsyre fillere gir ikke denne behandlingen øyeblikkelig effekt. Istedenfor stimuleres kollagen produksjon over tid, og effekten kommer gradvis over noen måneder.  Effekten varer i rundt to år, og hvis man foretar vedlikeholdsbehandling videre vil effekten vare så lenge man holder på. Normalt trenger man 2-3 behandlinger ved oppstart.

Linker
http://www.sculptra.com
http://www.oslohudlegesenter.no/behandlinger-kosmetisk-behandling-sculptra.html