Kosmetisk behandling

Kosmetisk behandling

Rynker er en naturlig del av aldring. Viktigste faktorer for dannelse av rynker er alder, eksponering for ultrafiolett bestråling og arv. Flere ulike alternativer finnes som rynkebehandling. Rynkereduksjon kan oppnås ved følgende kosmetiske behandlinger:

  • Botox
  • Fillere
  • Laserbehandling
  • Kjemisk peeling

Botox mot rynker
Botox er verdens mest benyttede metode for fjerning av rynker hos kvinner og menn. Det gir tilnærmet umiddelbart resultat. I USA er det blitt utført flere millioner behandlinger. Botox inneholder Botulin toxin type A. Dette stoffet blokkerer nerveimpulsene til musklene. Botox forhindrer at musklene som forårsaker rynker trekker seg sammen. På den måten blir den overliggende huden glatt. Botox fungerer best mot rynker som blir synlige ved ansiktsmimikk. Rynker som er synlige i hvile bør også behandles med Restylane eller laser.

Botox mot rynker

Restylane mot rynker
Restylane er en kunstig fremstilt gele bestående av ikke-animalsk hyaluronsyre. Denne gelen sprøytes inn i huden med svært tynne nåler.  Hyaluronsyre er en viktig byggestein i hud og vev. Restylane brukes til å fylle ut rynker og for å forbedre utseende av leppene. Eksempler på typiske områder som behandles er rynker mellom og på siden av øynene, rynker rundt munn, dypere linjer fra nesen(nasolabial fure) og munnvikene. Behandlingen gir umiddelbare resultater. Restylane kommer i ulike varianter avhengig av hva vi behandler.

Restylane mot rynker

Sculptra mot rynker
Sculptra® er en naturlig kollagenstimulator og kan best beskrives som en volumøker.  Det finnes i dag ingen produkter som stimulerer hudens egen kollagenproduksjon innenfra slik Sculptra® gjør. Sculptra distribueres av selskapet sanofi aventis lokalisert i oslo. Etter hvert som vi blir eldre mister huden sin naturlige elastisitet bl.a. som følge av nedsatt produksjon av bindevevet kollagen. Huden blir innsunken og slapp, og dype rynker utvikler seg.  Sculptra® bidrar til å bygge opp huden fra innsiden ved å stimulere kroppens egen produksjon av kollagen i dypere hudlag.

Sculptra mot rynker

Juvederm mot rynker
Juvederm er en gele med glatt konsistens som består av hyaluronsyre – et stoff som finnes naturlig i huden og som gir huden volum og fuktighet. Ved å injisere gelen i huden gjenoppretter vi hudens volum, sletter ansiktsrynker og folder og gjenvinner leppenes utseende. Fordelen med Juverderm er at den har en glatt konsistens som lett flyter inn i huden og gir et glatt, naturlig utseende og følelse. De fleste andre fillere har en granulatkonsistens, så de kan kjennes kornete.

Juvederm mot rynker


Kjemisk peeling mot rynker
Soleksponering, akne og økende alder kan gjøre huden ujevn, rynkete, flekkete og etterlate arr. Hvis du ønsker en glatt og yngre hud bør du vurdere kjemisk peeling. Kjemisk peeling bruker en oppløsning på huden som glatter den ut, gjør den ren og kan bedre fine linjer. Avhengig av ditt problem velges kjemisk peeling med glykolsyre, salisylsyre eller TCA. En kjemisk peel fjerner det ytterste laget av huden, og etterlater den vakker og glødende.

Laserbehandling mot rynker
eC02 og Pro-Fractional er en effektiv men snill form for laserbehandling av hud med moderate aldersforandringer. Denne laserbehandlingen egner seg godt til fine linjer, mindre rynker, porer og eventuelt pigmentflekker. eC02 og Pro-Fractional er en nyvinning innen fraksjonert laserbehandling med kortnedetid. Den gir gode resultater etter kun én behandling.

Laser mot rynker

Linker
http://www.oslohudlegesenter.no/behandlinger-kosmetisk-behandling-rynker.html