Hårfjerningslaser

Hvorfor fjerne hår med hårfjerningslaser? Hårfjerning med laser er den mest effektive metoden for varig fjerning av uønsket hårvekst.

Hårfjerningslaser

Hvorfor fjerne hår med hårfjerningslaser? Hårfjerning med laser er den mest effektive metoden for varig fjerning av uønsket hårvekst. Laserbehandling gir langt bedre resultat enn andre metoder som elektrolyse, napping, barbering og voksing.

Hårfjerningslaser

shutterstock_176634191Varmen fra laserbehandlingen ødelegger hårsekkene på hårene som er i vekstfase. Ikke alle hår er i vekstfase til enhver tid, således trengs flere behandlinger. Hver laserpuls kjennes som et like stikk i huden. Den perfekte kandidat har mørke hår og lys hud. Hårfjerningslaser har ingen effekt på lyse eller grå hår. Etter behandlingen bør man unngå soling i flere uker, og bruke solkrem. Kliniske studier og Cochrane rapporter har dokumentert at hårfjerningslaser er den beste metoden for å fjerne hår – og mer effektiv enn tradisjonelle hårfjerningsmetoder som barbering, voks eller elektrolyse. De beste laserne er også såkalt alexandrite og diode lasere som brukes av klinikken.

Hva er den mest effektive hårfjerningslaseren?

Alexandrite, diode, Nd-YAG og BBL/IPL lasere er de mest effektive og moderne laserne som brukes til hårfjerning i dag. Med gjentatte behandlinger kan man oppnå 70-90% permanent hårreduksjon.

Hvordan virker en hårfjerningslaser?

Energien fra laseren varmer opp fargepigmentet i håret og hårroten slik at disse ødelegges. Vi har valgt å bruke en alexandrite laser fordi vi mener denne laseren er den best dokumentert og mest effektiv med minst risiko for bivirkninger.

Hvilke områder kan behandles?

Alle områder med uønsket hårvekst kan laserbehandles. De vanligste områdene å behandle er legger, bikinilinjen, ansikt, armer og rygg.

Kan alle behandles med hårfjerningslaser?

Da alexandrite laseren varmer opp fargepigmentet i hårene egner behandlingen seg best for de med svart eller brunt hår. Man får liten eller ingen effekt på lyse eller grå hår. Pigmentet i selve huden vil også kunne bli påvirket, og lys hud påvirkes mindre enn mørkere hud.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Som regel inntrer betydelig bedring allerede etter 1-2 behandlinger. Det er fornuftig å regne med 3-6 behandlinger med 6-8 ukers intervall for å oppnå 70-90% hårreduksjon. For å oppnå best mulig varig hårreduksjon anbefales en vedlikeholdsbehandling en gang årlig.

Viktige råd før behandling med hårfjerningslaser

  1. Vi anbefaler at man barberer det området som skal behandles 1 uke før behandlingen. Etter dette tidspunktet skal området ikke barberes. Man må heller ikke nappe, vokse eller tape de siste 4 uker før behandlingen.
  2. Unngå soling minst 6 uker før behandling fordi pigmentet i huden vil redusere effekten av hårfjerningslaseren, og øker risikoen for brannskade. Unngå soling de to første ukene etter behandlingen.
  3. Unngå irriterende kremer (kvise-, peeling-, slipekremer e.l.) siste 2-3 dager før behandling.

Hvordan føles behandlingen?

Hårfjerningslaseren medfører lite ubehag og strålestyrken individualiseres. Man kjenner et lite stikk ved hver laserpuls (skudd). Litt rødfarge og irritasjon av hårsekkene vil vare i noen timer og opp til 2-3 dager. Dette trenger vanligvis ingen behandling av lege / hudlege.

Kan behandlingen gi bivirkninger?

Lett rødhet i huden kan vedvare i flere dager. Det er rapportert om sjeldne tilfeller av hyperpigmentering (huden blir mørkere), hypopigmentering (huden blir lysere) og arrdannelse etter hårfjerning. Pigmentforandringene normaliserer seg vanligvis over tid. Har du en mørkere hudtype vil man ved første konsultasjon behandle et testfelt for å unngå slike uønskede hudreaksjoner. Blemmer og sår er meget sjeldne problemer.

Hva er Sciton Clear ALX hårfjerningslaser
Sciton ClearALX hårfjerningslaser er den mest avanserte laser og kan behandle menn og kvinner i alle hudtyper trygt og effektivt, året rundt. Hårsekkene absorberer de intense lyspulser som lager svært lokaliserte intens varme. Denne varmen ødelegger hårsekken og hemmer re-vekstpotensial. Dette skaper en permanent reduksjon i håret. ClearALX behandlinger som fungerer ved å deaktivere det håret som er i hovedsak aktive vekstfasen på tidspunktet for behandlingen.

Hvor tilbys behandling med laser mot hårvekst
Behandlingen tilbys hos Dr. Rørdam i Trondheim. Vi benytter oss da av Sciton Clear-ALX, Sciton Clear-ND YAG og Sciton BBL

PRISER HÅRFJERNING MED LASER (Anbefalt 3-6 behandlinger)

Hele ansikt 3.900 kr

Konsultasjon med testfelt Kr. 950

Overleppe Kr. 950

Hake Kr. 950

Overleppe og hake Kr. 1.600

Armhuler Kr. 1.400

Bikiniområde Kr. 1.600

Bikini/armhuler Kr. 3.900

Legger Kr. 3.000

Legger/lår Kr. 5.000

Navle Kr. 1.500

Nakke Kr. 1.200

Bryst/brystvorter Kr. 1.500

Armer Kr. 2.000

Bryst menn Kr. 2.500

Bryst/mage menn Kr. 3.500

Rygg menn (hele) Kr. 3.500

Rygg m/skuldre overarm Kr. 4.000

Rumpe Kr. 2.500

Aller priser gjelder pr behandling.

Hårfjerningslaser

Les mer om behåring
Behåringen endrer seg igjennom livet, og tiltar under puberteten. Økt behåring kan særlig hos kvinner være tegn noe unormalt og bør utredes. Økt hårvekst hos kvinner og menn kan behandles med hårfjerningslaser.

Hva er årsaken til økt hårvekst
Utredning av økt hårvekst er særlig aktuelt hos kvinner. Vanligvis finner vi ikke noen underliggende årsak, og tilstanden kan da være familiær. Hos kvinner tenker en særlig på polycystisk ovariesyndrom som kan gi økt hårvekst (hirsuitisme), akne, overvekt og uregelmessig mensturasjon.

Hvordan behandles økt hårvekst
Den mest effektive behandling mot økt hårvekst er med hårfjerningslaser utført av lege / hudlege. Vi benytter det mest moderne laserutstyr tilgjengelig. Kun mørke hår kan behandles. Les mer i artikkelen under.

Linker
http://www.oslohudlegesenter.no/behandlinger-laserbehandling–laser-mot-h-rvekst.html